Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki siostry Anastazji przygotujesz z kilku prostych składników, ale ich smak zapamiętasz na długo. Ich wyjątkowość tkwi w dodaniu ostrego chrzanu i kwaśnego soku z cytryny.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9181
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2195
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1168
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 190
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9181
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2195
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1168
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 190
Składniki
Buraki oczyść i ugotuj bez obierania w osolonej wodzie. Kiedy będą miękkie, odcedź je i zostaw do przestudzenia. Wtedy obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Chrzan obierz i zetrzyj dość drobno. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj do buraczków i dokładnie wymieszaj.
Na koniec dopraw winem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Przed podaniem włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.