Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki siostry Anastazji przygotujesz z kilku prostych składników, ale ich smak zapamiętasz na długo. Ich wyjątkowość tkwi w dodaniu ostrego chrzanu i kwaśnego soku z cytryny.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 249
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 40
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 37
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 305
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 249
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 40
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 37
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 305
Składniki
Buraki oczyść i ugotuj bez obierania w osolonej wodzie. Kiedy będą miękkie, odcedź je i zostaw do przestudzenia. Wtedy obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Chrzan obierz i zetrzyj dość drobno. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj do buraczków i dokładnie wymieszaj.
Na koniec dopraw winem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Przed podaniem włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.