Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w wersji klasycznej, czyste i bez dodatków. Takie, które smakują nam najbardziej :)
Obcinamy liście buraczków, a następnie opłukujemy je z ziemi. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy nożykiem ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach (albo przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa z sitkiem o dużych oczkach). Do startych buraków dodajemy sól, cukier i ocet, mieszamy wszystko dokładnie i próbujemy. Jeśli trzeba doprawiamy do swojego smaku. Tak przygotowanymi buraczkami napełniamy słoiki, zostawiając 2 cm od brzegu. Buraczki dociskamy w słoiku i wycieramy ranty do czysta. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.
Tyle o niej słyszałam, ale nigdy nie jadłam. W tym sezonie postanowiłam wypró...
Odsłon: 42237
Idealny dodatek do sałatek i przystawek.
Odsłon: 2079
W tym roku moje jabłonki obrodziły ponad stan. Ja postanowiłam z części zrobi...
Odsłon: 10048
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2412
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2412
Składniki
Obcinamy liście buraczków, a następnie opłukujemy je z ziemi. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy nożykiem ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach (albo przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa z sitkiem o dużych oczkach). Do startych buraków dodajemy sól, cukier i ocet, mieszamy wszystko dokładnie i próbujemy. Jeśli trzeba doprawiamy do swojego smaku. Tak przygotowanymi buraczkami napełniamy słoiki, zostawiając 2 cm od brzegu. Buraczki dociskamy w słoiku i wycieramy ranty do czysta. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 111
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 235