Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z chrzanem pyszny dodatek do dan mięsnych i wędlin zapraszam jak zrobić
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 949
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1980
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 458
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 949
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1980
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 458
Składniki
buraczki myje gotuje ze skórką do miękkości większe buraczki można przekroić .Z ugotowanych buraczków scedzam wodę zalewam zimna i obieram ze skórki.
Buraczki ścieram na tarce o drobnych oczkach, chrzan myje obieram i ścieram na tarce pamiętamy by zabezpieczyć drogi oddechowe lub ścierać na powietrzu bo chrzan podczas ścierania bardzo szczypie w oczy i gardło .Do startych buraczków z chrzanem dodaje sól ,cukier i ocet mieszam i nakładam do czystych słoików. Gdy robimy buraczki na szybkie spożycie postoją bez pasteryzacji w lodowce tydzień na dusze przechowywanie trzeba pasteryzować .Słoiki będę pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .