Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z chrzanem pyszny dodatek do dan mięsnych i wędlin zapraszam jak zrobić
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
buraczki myje gotuje ze skórką do miękkości większe buraczki można przekroić .Z ugotowanych buraczków scedzam wodę zalewam zimna i obieram ze skórki.
Buraczki ścieram na tarce o drobnych oczkach, chrzan myje obieram i ścieram na tarce pamiętamy by zabezpieczyć drogi oddechowe lub ścierać na powietrzu bo chrzan podczas ścierania bardzo szczypie w oczy i gardło .Do startych buraczków z chrzanem dodaje sól ,cukier i ocet mieszam i nakładam do czystych słoików. Gdy robimy buraczki na szybkie spożycie postoją bez pasteryzacji w lodowce tydzień na dusze przechowywanie trzeba pasteryzować .Słoiki będę pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .