Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, śledzi oraz przekąsek. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Cebulki marynowane według tego przepisu można jeść już po kilku dniach. Najlepiej smakują jednak zimą.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 39
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30107
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9048
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 768
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 39
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30107
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9048
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 768
Składniki
Cebulki obieramy, myjemy i przekładamy do czystych, wcześniej wyparzonych słoików.
Wodę z octem przelewamy do garnka, dodajemy sól i cukier. Całość zagotowujemy.
Cebulki zalewamy gorącą zalewą, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Marynowane cebulki przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu.