Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, śledzi oraz przekąsek. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Cebulki marynowane według tego przepisu można jeść już po kilku dniach. Najlepiej smakują jednak zimą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1482
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1754
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1482
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1754
Składniki
Cebulki obieramy, myjemy i przekładamy do czystych, wcześniej wyparzonych słoików.
Wodę z octem przelewamy do garnka, dodajemy sól i cukier. Całość zagotowujemy.
Cebulki zalewamy gorącą zalewą, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Marynowane cebulki przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu.