Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy wyśmienity, wyrazisty smak. Wspaniale smakuje z ostrymi serami, mięsem, ale też z deserami, np. biszkoptowymi naleśnikami z odrobiną bitej śmietanki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13153
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4886
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13153
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4886
Składniki
Obraną marchew i pory kroimy w plasterki.
Marchew, czosnek, pory i kolendrę miksujemy pulsacyjnie w robocie kuchennym.Powinno być drobno posiekane. Warzywa wsypujemy do garnka, dodajemy resztę składników, oprócz cukru i soku z cytryny. Całość mieszając gotujemy bez przykrycia około 15 minut, potem dodajemy cukier. Dalej dotujemy bez przykrycia przez około 30 minut, do momentu aż masa będzie gęsta i ciemna. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Przechowujemy około 2 miesiące.