Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy wyśmienity, wyrazisty smak. Wspaniale smakuje z ostrymi serami, mięsem, ale też z deserami, np. biszkoptowymi naleśnikami z odrobiną bitej śmietanki.
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Składniki
Obraną marchew i pory kroimy w plasterki.
Marchew, czosnek, pory i kolendrę miksujemy pulsacyjnie w robocie kuchennym.Powinno być drobno posiekane. Warzywa wsypujemy do garnka, dodajemy resztę składników, oprócz cukru i soku z cytryny. Całość mieszając gotujemy bez przykrycia około 15 minut, potem dodajemy cukier. Dalej dotujemy bez przykrycia przez około 30 minut, do momentu aż masa będzie gęsta i ciemna. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Przechowujemy około 2 miesiące.