Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy wyśmienity, wyrazisty smak. Wspaniale smakuje z ostrymi serami, mięsem, ale też z deserami, np. biszkoptowymi naleśnikami z odrobiną bitej śmietanki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Obraną marchew i pory kroimy w plasterki.
Marchew, czosnek, pory i kolendrę miksujemy pulsacyjnie w robocie kuchennym.Powinno być drobno posiekane. Warzywa wsypujemy do garnka, dodajemy resztę składników, oprócz cukru i soku z cytryny. Całość mieszając gotujemy bez przykrycia około 15 minut, potem dodajemy cukier. Dalej dotujemy bez przykrycia przez około 30 minut, do momentu aż masa będzie gęsta i ciemna. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Przechowujemy około 2 miesiące.