Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię. Odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.