Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7720
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 29
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7720
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 29
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 166
Składniki
Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię. Odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.