Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8277
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4589
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 627
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8277
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4589
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 627
Składniki
Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię. Odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.