Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po chorwacku ma mocno musztardowy i delikatnie słodki smak dzięki dodatkowi marchewki. Wypróbuj!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22509
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14798
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4592
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22509
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14798
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4592
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki. Marchewki obierz i tak samo pokrój.
Do garnka wlej wodę, ocet, cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj warzywa, wymieszaj i gotuj około 5-7 minut. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
Musztardę wymieszaj z olejem dość energicznie. Dodaj do przygotowanej zalewy. Tak gotową cukinię po chorwacku przekładaj do wyparzonych i suchych słoików. Dosyp odrobinę gorczycy do każdego z nich. Opcjonalnie na wierzch możesz włożyć gałązkę koperku.
Pasteryzuj cukinię po chorwacku około 5-7 minut od momentu zagotowania.