Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po chorwacku ma mocno musztardowy i delikatnie słodki smak dzięki dodatkowi marchewki. Wypróbuj!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7576
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 47
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257776
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7576
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 47
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257776
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki. Marchewki obierz i tak samo pokrój.
Do garnka wlej wodę, ocet, cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj warzywa, wymieszaj i gotuj około 5-7 minut. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
Musztardę wymieszaj z olejem dość energicznie. Dodaj do przygotowanej zalewy. Tak gotową cukinię po chorwacku przekładaj do wyparzonych i suchych słoików. Dosyp odrobinę gorczycy do każdego z nich. Opcjonalnie na wierzch możesz włożyć gałązkę koperku.
Pasteryzuj cukinię po chorwacku około 5-7 minut od momentu zagotowania.