Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia w przecierze (do słoików)

Cukinia w przecierze (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15985

Dodano:

Odsłon: 6584

Tak przygotowaną cukinię używam jako dodatek do dań przez cały rok (np. leczo, sos, zalewa do zapiekanek itp)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Cukinię obrać, poszatkować, posolić i odstawić na 4 godziny.

  2. Następnie odcisnąć, dodać pokrojoną cebulę, natkę pietruszki koncentrat pomidorowy i zalać gorącą zalewą. Gotować około 15 minut i gorącą sałatkę nakładać do słoików, po czym odwrócić do góry dnem i wystudzoną odstawić w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń