Pyszna sałatka z cukinii i na zimę zapraszam jak zrobic .
Cukinia z papryką w miodowej zalewie do słoików
Składniki
- cukinia 2 -3 kg
- cebula 4 szt
- papryka 3-4 szt
- sól do przetworów 2 łyżki
- miód 6 łyżek
- woda 1,5 litra
- ocet szkl
- ziarna pieprzu
- listki laurowe
- kminek cały łyżeczka
- gorczyca łyżeczka
Składniki
- cukinia 2 -3 kg
- cebula 4 szt
- papryka 3-4 szt
- sól do przetworów 2 łyżki
- miód 6 łyżek
- woda 1,5 litra
- ocet szkl
- ziarna pieprzu
- listki laurowe
- kminek cały łyżeczka
- gorczyca łyżeczka

Etapy przygotowania
Cukinie myje wydrążam gniazda nasienne jak jest miękka skorka kroje ze skorka a ze starej cukinii skórkę obieram i kroje w cienkie plasterki i sole łyżką soli i odstawiam na godzinne .
Z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski ,cebule w plasterki daje do miski dodaje ziarna pieprzu ,gorczycy ,kminek ,listki laurowe mieszam.
Z cukinii odlewam wodę dodaje paprykę z cebulka i przyprawami mieszam dokładnie i nakładam do słoików . Wodę z miodem i octem należy zagotować ,do każdego słoika daje łyżkę oleju zalewam zalewą i zakręcam ,pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 359
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 295
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 359
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 295



Składniki
- cukinia 2 -3 kg
- cebula 4 szt
- papryka 3-4 szt
- sól do przetworów 2 łyżki
- miód 6 łyżek
- woda 1,5 litra
- ocet szkl
- ziarna pieprzu
- listki laurowe
- kminek cały łyżeczka
- gorczyca łyżeczka
Cukinie myje wydrążam gniazda nasienne jak jest miękka skorka kroje ze skorka a ze starej cukinii skórkę obieram i kroje w cienkie plasterki i sole łyżką soli i odstawiam na godzinne .
Z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski ,cebule w plasterki daje do miski dodaje ziarna pieprzu ,gorczycy ,kminek ,listki laurowe mieszam.
Z cukinii odlewam wodę dodaje paprykę z cebulka i przyprawami mieszam dokładnie i nakładam do słoików . Wodę z miodem i octem należy zagotować ,do każdego słoika daje łyżkę oleju zalewam zalewą i zakręcam ,pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .
Pyszotka:)
Samo zdrowie zamknięte w słoikach na zimę;)