Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z cukinii i na zimę zapraszam jak zrobic .
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3804
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34212
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3804
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34212
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Składniki
Cukinie myje wydrążam gniazda nasienne jak jest miękka skorka kroje ze skorka a ze starej cukinii skórkę obieram i kroje w cienkie plasterki i sole łyżką soli i odstawiam na godzinne .
Z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski ,cebule w plasterki daje do miski dodaje ziarna pieprzu ,gorczycy ,kminek ,listki laurowe mieszam.
Z cukinii odlewam wodę dodaje paprykę z cebulka i przyprawami mieszam dokładnie i nakładam do słoików . Wodę z miodem i octem należy zagotować ,do każdego słoika daje łyżkę oleju zalewam zalewą i zakręcam ,pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .