Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie czereśnie w nieco innym zestawieniu smakowym, z brązowym cukrem i cynamonem. Z podanych proporcji uzyskałam 3 słoiczki po 500 ml.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Składniki
Owoce myjemy, przycinamy lub odrywamy ogonki. Czereśnie możemy wydrylować, ale ja od ubiegłego sezonu do tego rodzaju przetworów daję owoce z pestkami i krótkimi ogonkami. Tak przygotowane czereśnie można wygodnie zajadać chwytając za ogonki :) Umyte i osuszone owoce przekładamy do słoiczków. Na wierzch każdego wypełnionego owocami słoiczka dajemy laskę kory cynamonowej. W garnku zagotowujemy składniki przeznaczone na zalewę. Całość gotujemy 2- 3 minuty. Gorącym płynem zalewamy czereśnie. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wycieramy suchą ściereczką, słoiki zakręcamy, odstawiamy do wystudzenia, najlepiej na drewnianej deseczce. Smacznego.