Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sezonie czereśnie w nieco innym zestawieniu smakowym, z brązowym cukrem i cynamonem. Z podanych proporcji uzyskałam 3 słoiczki po 500 ml.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 122
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8687
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155401
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 122
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8687
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155401
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Owoce myjemy, przycinamy lub odrywamy ogonki. Czereśnie możemy wydrylować, ale ja od ubiegłego sezonu do tego rodzaju przetworów daję owoce z pestkami i krótkimi ogonkami. Tak przygotowane czereśnie można wygodnie zajadać chwytając za ogonki :) Umyte i osuszone owoce przekładamy do słoiczków. Na wierzch każdego wypełnionego owocami słoiczka dajemy laskę kory cynamonowej. W garnku zagotowujemy składniki przeznaczone na zalewę. Całość gotujemy 2- 3 minuty. Gorącym płynem zalewamy czereśnie. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wycieramy suchą ściereczką, słoiki zakręcamy, odstawiamy do wystudzenia, najlepiej na drewnianej deseczce. Smacznego.