Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobno zmielony czosnek zamknięty w słoiczku, z którego będzięmy mogli korzystać przez długi czas. Poniżej przedstawiam najprostszą bardzo przydatną wersję czosnku w zalewie z oliwy.
Obieramy wszystkie ząbki czosnku, wrzucamy ząbki do maszynki do siekania i rozdrabniamy czosnek, aż powstanie bardzo drobna kosteczka.
Jeśli nie mamy takowej maszynki to możemy również ręcznie posiekać czosnek w drobniutką kostkę, ale to wymaga sporo pracy , cierpliwości i czasu, także proponuję jednak zakup maszynki, zaoszczędzimy czas i uwolnimy ręcę od zapachu czosnku.
Na najprostszą maszynkę nie wydamy dużo - koszt to ok. 10 zł, 20 zł.
Przekładamy zmielony czosnek do słoiczka o pojemności ok. 300 g i zalewamy oliwą z oliwek aż po brzeg słoiczka.
W czasie używania zalewy czosnkowej, może się zdarzyć , że będziemy musieli dolać nieco oliwy, kiedy zuważymy , że w słoiczku zrobiło się "sucho" i został nam prawie tylko czosnek, bez wahania dolewamy jej ponownie.
W ten prosty ,szybki sposób, mamy gotowy czosnek , który długo nam posłuży.
Teraz jeśli chcemy dodać czosnku do jakiejś potrawy, sięgamy od razu po już gotowy produkt .
Słoiczek przechowujemy w lodówce. Ja trzymam go na najniższej półce.
Smacznego :)
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4126
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 67
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 79
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1477
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4126
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 67
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 79
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 130
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1477
Składniki
Obieramy wszystkie ząbki czosnku, wrzucamy ząbki do maszynki do siekania i rozdrabniamy czosnek, aż powstanie bardzo drobna kosteczka. Jeśli nie mamy takowej maszynki to możemy również ręcznie posiekać czosnek w drobniutką kostkę, ale to wymaga sporo pracy , cierpliwości i czasu, także proponuję jednak zakup maszynki, zaoszczędzimy czas i uwolnimy ręcę od zapachu czosnku. Na najprostszą maszynkę nie wydamy dużo - koszt to ok. 10 zł, 20 zł. Przekładamy zmielony czosnek do słoiczka o pojemności ok. 300 g i zalewamy oliwą z oliwek aż po brzeg słoiczka. W czasie używania zalewy czosnkowej, może się zdarzyć , że będziemy musieli dolać nieco oliwy, kiedy zuważymy , że w słoiczku zrobiło się "sucho" i został nam prawie tylko czosnek, bez wahania dolewamy jej ponownie. W ten prosty ,szybki sposób, mamy gotowy czosnek , który długo nam posłuży. Teraz jeśli chcemy dodać czosnku do jakiejś potrawy, sięgamy od razu po już gotowy produkt . Słoiczek przechowujemy w lodówce. Ja trzymam go na najniższej półce. Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 123
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 143