Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszna, można też kisić mniejsze partie na bieżące potrzeby.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1966
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29563
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1966
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29563
Składniki
Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię. Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.
Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej. Po 5 dniach będzie dobra. Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować. Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.