Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 738 Ocena: 15299
Dodano: 18.11.2019
Odsłon: 4895
Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię.
Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.
Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej.
Po 5 dniach będzie dobra.
Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować.
Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

ElMar 19 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Domowa kapusta jest najsmaczniejsza:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 19 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Super, moja juz ukiszona:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

kulinarnagosia 19 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
To jest dopiero bomba witaminowa!Odpowiedzi: 1 ▼
3 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 19 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Swojska najlepsza :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 18 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Pełna mobilizacja :))) Taka kapucha to pycha! Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 18 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Zabieram się do jej zrobienia już od dłuższego czasu. Może Twój przepis mnie zmobilizuje. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 18 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
SuperOdpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Pieprzyczfantazja 18 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
swojska kiszona kapusta jest najlepsza. O takiej można powiedzieć, że jest zdrowa. Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz