Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa kiszona kapusta

Domowa kiszona kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 738 Ocena: 15299

Dodano:

Odsłon: 4895

Jest przepyszna, można też kisić mniejsze partie na bieżące potrzeby.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowa kiszona kapusta

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię.
    Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.

  2. Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej.
    Po 5 dniach będzie dobra.
    Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować.
    Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń