Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszna, można też kisić mniejsze partie na bieżące potrzeby.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2273
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101834
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6235
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2273
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101834
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6235
Składniki
Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię. Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.
Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej. Po 5 dniach będzie dobra. Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować. Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.