Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa kiszona kapusta

Domowa kiszona kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11198

Dodano:

Odsłon: 849

Jest przepyszna, można też kisić mniejsze partie na bieżące potrzeby.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię.
    Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.

  2. Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej.
    Po 5 dniach będzie dobra.
    Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować.
    Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń