Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszna, można też kisić mniejsze partie na bieżące potrzeby.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 365
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15188
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 365
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15188
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Składniki
Kapustę poszatkowałam bardzo cienko na mandolinie. Nie lubię długich włókien, poszatkowałam tak jak lubię. Kapustę wkładałam warstwami do słoja, przesypywałam lekko solą i ugniatałam drewnianym tłuczkiem. Na koniec kapusta puści sok.
Kapustę trzeba obciążyć i zostawić w temperaturze pokojowej. Po 5 dniach będzie dobra. Można ją przechowywać w chłodzie lub zapasteryzować. Uwaga przy pasteryzacji. Słoiki można napełniać w 2/3- unosi się.