Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta warzywna, przeze mnie nazwana domową kostką rosołową jest doskonała jako dodatek do zup, sosów, do tych potraw do których dodawaliśmy kupne kostki rosołowe. Tą którą przedstawiam jest swojskiej, domowej produkcji, bez konserwantów, składającej się z z naci lubczyku, selera, pietruszki i kilku warzyw. Polecam, jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przydatna w kuchni.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2310
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 178
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2310
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 178
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 156
Składniki
Do wykonania pasty rosołowej będziemy potrzebowali:
Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez jak najgrubsze sitko (10-12 mm.). Wlewamy 100 ml. oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy. Pomieszaną masą napełniamy po górne brzegi słoiczki 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.
Możemy użyć różnego rodzaju smak oleju.