Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy składnik wielu dań, który można przygotować bardzo szybko.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5953
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 732
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5953
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 732
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 815
Składniki
Marchewki, pietruszki, selery myjemy, obieramy. Natki zostawiamy. Pory myjemy. Paprykę kroimy w paski. Pomidory kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy białe wino i gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem przez 30 min. Następnie studzimy, mielimy na najmniejszych oczkach, przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pieczemy 25 min w temperaturze 130°C, zaczynając od zimnego piekarnika. Studzimy.