Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe i pełne złych substancji, lepiej zrobić zdrowe i domowe kostki rosołowe. Nie kosztuje to wiele, bo wystarczy skorzystać z warzyw, które pozostały po gotowaniu bulionu lub rosołu.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1186
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1234
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13352
Składniki
Jedyne co powinniśmy zrobić to zblendować warzywa z dodatkiem płynu (nie za dużo, powinniśmy uzyskać papkę o bardzo gęstej konsystencji). Do uzyskanej papki dosypujemy około dwie łyżeczki soli, odrobinę pieprzu i kurkumy. Mieszamy i przelewamy do foremek na kostki lodu. Wszystko zamrażamy i wykorzystujemy kiedy mamy ochotę. Ja najczęściej dodaję do farszy, pasztetów, sosów, zup czy gulaszy. Dodaję po 2-3 kostki. Świetnie podkręcają smak potraw!