Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe i pełne złych substancji, lepiej zrobić zdrowe i domowe kostki rosołowe. Nie kosztuje to wiele, bo wystarczy skorzystać z warzyw, które pozostały po gotowaniu bulionu lub rosołu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3904
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 507
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3904
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 507
Składniki
Jedyne co powinniśmy zrobić to zblendować warzywa z dodatkiem płynu (nie za dużo, powinniśmy uzyskać papkę o bardzo gęstej konsystencji). Do uzyskanej papki dosypujemy około dwie łyżeczki soli, odrobinę pieprzu i kurkumy. Mieszamy i przelewamy do foremek na kostki lodu. Wszystko zamrażamy i wykorzystujemy kiedy mamy ochotę. Ja najczęściej dodaję do farszy, pasztetów, sosów, zup czy gulaszy. Dodaję po 2-3 kostki. Świetnie podkręcają smak potraw!