Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe i pełne złych substancji, lepiej zrobić zdrowe i domowe kostki rosołowe. Nie kosztuje to wiele, bo wystarczy skorzystać z warzyw, które pozostały po gotowaniu bulionu lub rosołu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3948
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19953
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3069
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4305
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3948
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19953
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3069
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4305
Składniki
Jedyne co powinniśmy zrobić to zblendować warzywa z dodatkiem płynu (nie za dużo, powinniśmy uzyskać papkę o bardzo gęstej konsystencji). Do uzyskanej papki dosypujemy około dwie łyżeczki soli, odrobinę pieprzu i kurkumy. Mieszamy i przelewamy do foremek na kostki lodu. Wszystko zamrażamy i wykorzystujemy kiedy mamy ochotę. Ja najczęściej dodaję do farszy, pasztetów, sosów, zup czy gulaszy. Dodaję po 2-3 kostki. Świetnie podkręcają smak potraw!