Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok wiśniowy to jeden z najlepszych przetworów na zimę, który będzie pysznym dodatkiem do herbaty a także świetną bazą do orzeźwiających napojów w sezonie letnim. Sok z wiśni to skarbnica witamin i substancji mineralnych, dlatego warto przygotować ten pyszny sok i cieszyć jego smakiem w długie jesienne wieczory.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        Składniki
Wydrylowane wiśnie umieszczamy w dużym garnku, zasypujemy cukrem, wszystko dokładnie razem mieszamy. Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce.
Kolejnego dnia garnek z wiśniami gotujemy na małym płomieniu do momentu aż wiśnie zmiękną,od czasu do czasu mieszając, u mnie zajęło to około 30 minut. Następnie wiśnie odcedzamy a gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.