Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok wiśniowy to jeden z najlepszych przetworów na zimę, który będzie pysznym dodatkiem do herbaty a także świetną bazą do orzeźwiających napojów w sezonie letnim. Sok z wiśni to skarbnica witamin i substancji mineralnych, dlatego warto przygotować ten pyszny sok i cieszyć jego smakiem w długie jesienne wieczory.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Wydrylowane wiśnie umieszczamy w dużym garnku, zasypujemy cukrem, wszystko dokładnie razem mieszamy. Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce.
Kolejnego dnia garnek z wiśniami gotujemy na małym płomieniu do momentu aż wiśnie zmiękną,od czasu do czasu mieszając, u mnie zajęło to około 30 minut. Następnie wiśnie odcedzamy a gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.