Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok wiśniowy to jeden z najlepszych przetworów na zimę, który będzie pysznym dodatkiem do herbaty a także świetną bazą do orzeźwiających napojów w sezonie letnim. Sok z wiśni to skarbnica witamin i substancji mineralnych, dlatego warto przygotować ten pyszny sok i cieszyć jego smakiem w długie jesienne wieczory.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2503
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5480
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2239
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 961
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2503
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5480
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2239
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 961
Składniki
Wydrylowane wiśnie umieszczamy w dużym garnku, zasypujemy cukrem, wszystko dokładnie razem mieszamy. Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce.
Kolejnego dnia garnek z wiśniami gotujemy na małym płomieniu do momentu aż wiśnie zmiękną,od czasu do czasu mieszając, u mnie zajęło to około 30 minut. Następnie wiśnie odcedzamy a gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.