Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok wiśniowy to jeden z najlepszych przetworów na zimę, który będzie pysznym dodatkiem do herbaty a także świetną bazą do orzeźwiających napojów w sezonie letnim. Sok z wiśni to skarbnica witamin i substancji mineralnych, dlatego warto przygotować ten pyszny sok i cieszyć jego smakiem w długie jesienne wieczory.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12654
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13765
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5777
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12654
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13765
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5777
Składniki
Wydrylowane wiśnie umieszczamy w dużym garnku, zasypujemy cukrem, wszystko dokładnie razem mieszamy. Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce.
Kolejnego dnia garnek z wiśniami gotujemy na małym płomieniu do momentu aż wiśnie zmiękną,od czasu do czasu mieszając, u mnie zajęło to około 30 minut. Następnie wiśnie odcedzamy a gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia.