Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 764
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 487
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 764
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 487
Składniki
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść laurowy. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Dynię ułożyć dość ciasno w słoikach, wrzucić do każdego słoika po 3-4 goździki. Zalać ciepłą zalewą i dodać do każdego słoika łyżkę miodu, ( jak słoiki są duże to można i dwie łyżki). Zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pozostawić na ok. 2 tygodnie przed otwarciem