Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3372
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3372
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Składniki
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść laurowy. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Dynię ułożyć dość ciasno w słoikach, wrzucić do każdego słoika po 3-4 goździki. Zalać ciepłą zalewą i dodać do każdego słoika łyżkę miodu, ( jak słoiki są duże to można i dwie łyżki). Zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pozostawić na ok. 2 tygodnie przed otwarciem