Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Dynia doskonale sprawdza się nie tylko jako ozdoba podczas Halloween, ale rów...
Odsłon: 41234
Słodkie placki dyniowo jabłkowe zapraszam po przepis
Odsłon: 701
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3173
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 996
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3173
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 996
Składniki
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść laurowy. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Dynię ułożyć dość ciasno w słoikach, wrzucić do każdego słoika po 3-4 goździki. Zalać ciepłą zalewą i dodać do każdego słoika łyżkę miodu, ( jak słoiki są duże to można i dwie łyżki). Zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pozostawić na ok. 2 tygodnie przed otwarciem
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 125
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 99