Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Składniki
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść laurowy. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Dynię ułożyć dość ciasno w słoikach, wrzucić do każdego słoika po 3-4 goździki. Zalać ciepłą zalewą i dodać do każdego słoika łyżkę miodu, ( jak słoiki są duże to można i dwie łyżki). Zakręcić i pasteryzować ok. 20 min. Pozostawić na ok. 2 tygodnie przed otwarciem