Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity dodatek na kanapki dla dzieci.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 321
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 321
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie: Borówki sparzyć wrzątkiem, przepłukać zimną wodą, odsączyć. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotować z cukrem, dodać dynię, gotować kilka minut, następnie wsypać borówki. Smażyć, stale mieszając aż owoce staną się szkliste i odpowiedniej konsystencji. Dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowywania pasteryzować przez 20 minut.