Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity dodatek na kanapki dla dzieci.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9270
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 146
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 102
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9270
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 146
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Borówki sparzyć wrzątkiem, przepłukać zimną wodą, odsączyć. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotować z cukrem, dodać dynię, gotować kilka minut, następnie wsypać borówki. Smażyć, stale mieszając aż owoce staną się szkliste i odpowiedniej konsystencji. Dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowywania pasteryzować przez 20 minut.