Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przygotowaniu mam ciasto fantastyczne :) Zanim jednak powiem ostatnie słowo w tym temacie, podrzucę Wam przepis na świetny do niego, do innych ciast, gofrów, naleśników, omletów czy najzwyklejszych kanapek dżem. Tak, już odrobinkę pachnący jesienią…
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 253
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2746
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1836
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28815
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 253
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2746
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1836
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28815
Składniki
Kilogram obranych brzoskwiń kroimy w kosteczkę, zasypujemy cukrem, doprawiamy skórką, goździkami i sokiem, a następnie stawiamy na palniku i czekamy aż powstanie gorący syrop. Wtedy właśnie całość blendujemy i wsypujemy fixy. Resztę brzoskwiń kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka. Gotujemy wg zaleceń producenta, a gotowy dżem zamykamy w wypasteryzowanych słoiczkach.