Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki, słodki i naturalny dżem z brzoskwini. Będzie nam potrzebny między innymi zdrowy słodzik jakim jest erytrytol.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Składniki
1. Umyte już brzoskwinie zalewam wrzątkiem, przykrywam na 2,3 minuty 2. Po tym czasie obieram owoce ze skórki 3. Pozbyć się pestek i pokroić brzoskwinie na mniejsze kawałki 4. Wrzucić owoce do garnka i dodać 200g erytrytolu i zacząć mieszać
5. Mieszać często od początku smażenia 6. Po około 25 , 30 minutach dodać resztę słodziku (100g) do pektyny i wymieszać je razem. 7. Wsypać mieszankę do garnka z brzoskwiniami i mieszać ! 8. Po 15 minutach gdy dżem będzie już gęsty można wyłączyć gaz i domowy dżem brzoskwiniowy gotowy
Pasteryzacja ( może być zrobiona przed przygotowaniem dżemu ) -Przygotować słoiki z zakrętkami i wrzątek wody -Zalać garnek wrzątkiem i zacząć gotować -Po chwili wrzucić do niego słoiki wraz zakrętkami i wyparzać je - Wylać wrzątek, wyciągnąć zwartość z garnka I DOKŁADNIE OSUSZYĆ ( ZAKRĘTKI TEŻ ) - Przygotować blaszkę do pieczenia i położyć na nie wypełnione dżemem słoiki i szczelnie zamknąć - Włożyć je do zimnego piekarnika i pasteryzować przez 35-40 min w temperaturze 120 stopni ( OD MOMENTU NAGRZANEGO PIEKARNIKA) - Po tym czasie dżem już jest zapasteryzowany