Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli robicie swojskie dżemy, to zachęcam do wypróbowania tego. Jest naprawdę pyszny, choć powstał z przypadku :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Składniki
Brzoskwinie i nektarynki, obrać usunąć pestki i pokroić. Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i gotować na małym ogniu, mniej więcej godzinę, co jakiś czas mieszając. Dżem powinien zgęstnieć. Po tym czasie, chwilę zblendować. Nie jest to konieczne, ale my lubimy, bardziej gładkie dżemy.
Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i sok z cytryny. Gotować jeszcze 20-30 minut. Gorący dżem przełożyć do wypatrzonych słoiczków. Postawić do góry dnem. Po wystudzeniu, dżem dodatkowo zapasteryzować. Do garnka włożyć ściereczkę i ustawić słoiki. Zalać wodą do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 minut, od zagotowania wody.