Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kanapki, do ciast, deserów i potraw mięsnych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8363
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8363
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3106
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Warzywa bez dużych pestek. Opłukane ogórki i cukinie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć je do dużego garnka o grubszym spodzie, zasypać cukrem, przemieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa powinny ugotować się i puścić soki. Ja gotowałam ok. 30-40 minut, pod koniec trochę zblendowałam. Potem zdjąć z ognia wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Gorące, przełożyć do czystych , suchych słoików, zakręci i obrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowania słoiki można pasteryzować.