Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kanapki, do ciast, deserów i potraw mięsnych.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 735
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1738
Składniki
Warzywa bez dużych pestek. Opłukane ogórki i cukinie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć je do dużego garnka o grubszym spodzie, zasypać cukrem, przemieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa powinny ugotować się i puścić soki. Ja gotowałam ok. 30-40 minut, pod koniec trochę zblendowałam. Potem zdjąć z ognia wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Gorące, przełożyć do czystych , suchych słoików, zakręci i obrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowania słoiki można pasteryzować.