Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kanapki, do ciast, deserów i potraw mięsnych.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13756
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 153
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 368
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13756
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 153
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 368
Składniki
Warzywa bez dużych pestek. Opłukane ogórki i cukinie pokroić w dość drobną kostkę. Przełożyć je do dużego garnka o grubszym spodzie, zasypać cukrem, przemieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Warzywa powinny ugotować się i puścić soki. Ja gotowałam ok. 30-40 minut, pod koniec trochę zblendowałam. Potem zdjąć z ognia wsypać galaretki, wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Gorące, przełożyć do czystych , suchych słoików, zakręci i obrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowania słoiki można pasteryzować.