Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybornie smakuje z naleśnikami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, drobno pokroić, usunąć gniazdka nasienne, włożyć do rondelka, zalać wodą i rozgotować na wolnym ogniu. Gruszki również obrać, oczyścić z nasion i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z jabłkami, wsypać cukier i smażyć bardzo powoli na wolnym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem. Do dłuższego przechowywania musimy pasteryzować przez 15-20 minut.