Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką

Dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15402

Dodano:

Odsłon: 839

Super dżem do naleśników lub do kanapek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Porzeczki, jabłka opłukać, obrać, rozgnieść i rozgotować w odrobinie wody w oddzielnych pojemnikach. Następnie połączyć owoce , wsypać zelfix i postępować zgodnie z opisem na opakowaniu. Pod koniec smażenia, dodać aromat i skórkę cytrynową. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelni zakręcić, odwrócić do góry dnem. Rodzaj skórek i aromatu możemy zmienić według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń