Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem karotenowy - morelowy z dynią

Dżem karotenowy - morelowy z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17461

Dodano:

Odsłon: 3667

Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dżem karotenowy - morelowy z dynią

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń