Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 422
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 422
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 974
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 44
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.