Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4304
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4304
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.