Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2508
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2508
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.