Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1091
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4732
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1378
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.