Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale nadaje się do smarowania gofrów.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i pokroić. Dynię natomiast obrać również oczyścić z pestek i zetrzeć z częścią moreli. Włożyć do rondla, wycisnąć sok z cytryn, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie wsypać cukier, dodać resztę moreli i gotować przez 15 minut tym razem bez przykrycia na małym ogniu. Część owoców ma pozostać w kawałkach i gdy dżem stanie się szklisty, zdjąć z ognia i gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.