Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdanie dżem z malin jest najlepszy na świecie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3308
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3308
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Składniki
Wykonanie: Maliny opłukać, odsączyć, wsypać do garnka, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Następnie zagotować, wlać sok i smażyć około 20 minut co jakiś czas mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem, a do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15- 20 minut.