Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdanie dżem z malin jest najlepszy na świecie.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Składniki
Wykonanie: Maliny opłukać, odsączyć, wsypać do garnka, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Następnie zagotować, wlać sok i smażyć około 20 minut co jakiś czas mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem, a do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15- 20 minut.