Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem malinowy

Dżem malinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20479

Dodano:

Odsłon: 4928

Moim zdanie dżem z malin jest najlepszy na świecie.

Składniki

  • Maliny 1 kg
  • 1 szklanka soku z czerwonej porzeczki
  • Cukier 3 szklanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem malinowy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Maliny opłukać, odsączyć, wsypać do garnka, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Następnie zagotować, wlać sok i smażyć około 20 minut co jakiś czas mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem, a do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15- 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń