Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdanie dżem z malin jest najlepszy na świecie.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14863
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3439
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14863
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3439
Składniki
Wykonanie: Maliny opłukać, odsączyć, wsypać do garnka, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Następnie zagotować, wlać sok i smażyć około 20 minut co jakiś czas mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem, a do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15- 20 minut.