Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny bez pestek domowy dżem z malin z przydomowego ogródka.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2775
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2775
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
Przebrane maliny zasypujemy cukrem (2 kg). Rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków i zostawiamy na noc, żeby puściły sok.
Następnego dnia sok przecedzamy przez gęste sito, a maliny zagotowujemy. Gorące maliny przecieramy przez sito lub w maszynce do owoców. Do powstałego musu dodajemy pozostałe 0,5 kg cukru oraz agar doprowadzamy do zagotowania i rozpuszczenia cukru i agaru.
Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy . Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Wystudzone odstawiamy w suche, ciemne miejsce.