Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny bez pestek domowy dżem z malin z przydomowego ogródka.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Przebrane maliny zasypujemy cukrem (2 kg). Rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków i zostawiamy na noc, żeby puściły sok.
Następnego dnia sok przecedzamy przez gęste sito, a maliny zagotowujemy. Gorące maliny przecieramy przez sito lub w maszynce do owoców. Do powstałego musu dodajemy pozostałe 0,5 kg cukru oraz agar doprowadzamy do zagotowania i rozpuszczenia cukru i agaru.
Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy . Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Wystudzone odstawiamy w suche, ciemne miejsce.