Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny bez pestek domowy dżem z malin z przydomowego ogródka.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
Przebrane maliny zasypujemy cukrem (2 kg). Rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków i zostawiamy na noc, żeby puściły sok.
Następnego dnia sok przecedzamy przez gęste sito, a maliny zagotowujemy. Gorące maliny przecieramy przez sito lub w maszynce do owoców. Do powstałego musu dodajemy pozostałe 0,5 kg cukru oraz agar doprowadzamy do zagotowania i rozpuszczenia cukru i agaru.
Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy . Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Wystudzone odstawiamy w suche, ciemne miejsce.