Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą tylko trzy składniki do zrobienia dżemu z malin. Tym samym zatrzymasz smak owoców na cały rok w słoiczkach.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Maliny umyj pod bieżącą wodą i osusz. Przebierz je dokładnie, aby owoce nie miały widocznych uszkodzeń. Włóż je do średniego garnka i zasyp cukrem. Włącz grzanie, a kiedy całość się zagotuje to zmniejsz moc. Po kilkunastu minutach dżem z malin puści sok. Wtedy dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Duś dalej, mieszając co jakiś czas. Sok powinien odparować, a masa owocowa gęstnieć. Powinno to zająć około 1,5 godziny.
Do wyparzonych, suchych słoików przełóż gorący dżem malinowy. Pasteryzuj około 20 minut w gorącej wodzie. Potem ułóż słoiki do góry dnem i zostaw do wystygnięcia.