Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do naleśników, gofrów i ciast.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Składniki
Wykonanie: Morele umyć i przepołowić- wysuszyć na ściereczce. Włożyć do rondla, wsypać cukier i podgrzewać ciągle mieszając. Gdy owoce się całkiem rozgotują, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Nadal mieszając nakładać gorący dżem do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować 15 minut. Proponuję pod koniec smażenia dodać budyń morelowy rozpuszczony w odrobinie zimnej wody, dżem będzie bardziej gęsty.