Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik do gofrów.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28233
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28233
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem. Następnie odstawić na 12 godzin, po czym wlać 1/3 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu, aż dżem stanie się przezroczysty. Przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.