Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik do gofrów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2801
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1911
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2801
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1911
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem. Następnie odstawić na 12 godzin, po czym wlać 1/3 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu, aż dżem stanie się przezroczysty. Przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.