Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik do gofrów.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2955
Polecam.
Odsłon: 1696
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2955
Polecam.
Odsłon: 1696
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem. Następnie odstawić na 12 godzin, po czym wlać 1/3 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu, aż dżem stanie się przezroczysty. Przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.