Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik do gofrów.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1031
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1067
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2118
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1031
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1067
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2118
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem. Następnie odstawić na 12 godzin, po czym wlać 1/3 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu, aż dżem stanie się przezroczysty. Przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.