Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,aromatyczny dżem :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6185
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6185
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
Składniki
Pomarańcze umyć dokładnie a ze względu na to,że będziemy dodawać skórkę najlepiej dodatkowo sparzyć.Następnie obrać a połowę skórek odłożyć. Pomarańcze dokładnie obrać również z białej otoczki (albedo) i pokroić na drobniejsze kawałeczki. W garnku zagotować wodę z cukrem i dodać kawałki pomarańczy oraz goździki. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Odłożone skórki oczyścić dokładnie z białej powłoki i pociąć w bardzo cieniutkie paseczki i dodać do gotującego się dżemu gdy część płynu odparuje.Zamieszać i dodać również sok z całej cytryny. Całość gotować mieszając co jakiś czas na małym ogniu aż dżem zgęstnieje ( u mnie to trwało ok godziny ) Gdy dżem zgęstnieje (można usunąć goździki) nałożyć gorący do wyparzonych słoiczków i odwrócić do góry dnem aż wystygną.Smacznego:)