Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem truskawkowo-różany. Prosty i szybki sposób.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6025
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Składniki
Truskawki opłukać, zdjąć szypułki. Płatki róż pozbawione białej części i żyjątek, utrzeć z 20 g cukru. Owoce z utartymi płatkami wymieszać z cukrem i sokiem cytrynowym. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Trzymać na małym ogniu jeszcze przez ok. 3 minuty. Zestawić z ognia i mieszać do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki i natychmiast zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem. Po przestudzeniu wynieść w ciemne i chłodne miejsce.