Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem truskawkowo-różany. Prosty i szybki sposób.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4458
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424105
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4458
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424105
Składniki
Truskawki opłukać, zdjąć szypułki. Płatki róż pozbawione białej części i żyjątek, utrzeć z 20 g cukru. Owoce z utartymi płatkami wymieszać z cukrem i sokiem cytrynowym. Wszystko zagotować ciągle mieszając. Trzymać na małym ogniu jeszcze przez ok. 3 minuty. Zestawić z ognia i mieszać do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki i natychmiast zakręcić. Słoiki postawić do góry dnem. Po przestudzeniu wynieść w ciemne i chłodne miejsce.