Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam na próbę kilka słoiczków dżemu truskawkowego z biszkoptami oraz karmelem i wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44466
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44466
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Składniki
Truskawki umyć i oberwać szypułki a potem pokroić je na kawałki i wrzucić do garnka. Biszkopty drobno rozkruszyć. Następnie wsypać cukier, konfitur-fix oraz biszkopty i karmel z wanilią i wszystko dokładnie wymieszać. Garnek postawić na dużym ogniu i od zagotowania gotować dżem 3 minuty ciągle mieszając. Gorącym dżemem napełnić słoiki i szczelnie zakręcić pokrywki. Dżem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu.