Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy już dość srogiej zimy, nie ma nic lepszego jak powrócić do smaków lata...Cudowne połączenie słodkiej truskawki i kwaskowej porzeczki....mniammmm :) Z podanych proporcji wychodzą 3-4 słoiczki.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34948
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17720
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34948
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17720
Składniki
Oczyszczone truskawki i porzeczki wsypać do garnka, wymieszać z żelfixem i zagotować.
Dodać cukier i mieszając ponownie zagotować na małym ogniu.
Gotować około 2 minuty, po czym zdjąć z ognia i mieszać do czasu aż zniknie piana.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i na 5 minut odstawić denkiem do góry.