Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy już dość srogiej zimy, nie ma nic lepszego jak powrócić do smaków lata...Cudowne połączenie słodkiej truskawki i kwaskowej porzeczki....mniammmm :) Z podanych proporcji wychodzą 3-4 słoiczki.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94276
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2847
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94276
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2847
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
Oczyszczone truskawki i porzeczki wsypać do garnka, wymieszać z żelfixem i zagotować.
Dodać cukier i mieszając ponownie zagotować na małym ogniu.
Gotować około 2 minuty, po czym zdjąć z ognia i mieszać do czasu aż zniknie piana.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i na 5 minut odstawić denkiem do góry.