Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten dżem przygotujesz z trzech niezwykle popularnych składników: truskawek, cukru i białej czekolady. Ostatni z nich może nieco zaskakiwać, ale ro właśnie dzięki czekoladzie dżem staje się bardziej kremowy i aromatyczny. Jeśli nie przepadacie za białą czekoladą, możecie śmiało zastąpić ją gorzką. W każdym wydaniu będzie smakować znakomicie. Taki dżem świetnie będzie pasował od kanapek, jako nadzienie do muffinek lub naleśników.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22760
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15135
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45443
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22760
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15135
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4852
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45443
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek i pokrój na mniejsze części.
Truskawki przełóż do garnka z grubym dnem, zasyp cukrem i odstaw na 2 godziny.
Po upływie czasu zacznij podgrzewać owoce z cukrem na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Gdy truskawki się rozpadną, sok odparuje, a całość nabierze konsystencji dżemu, zdejmij garnek z ognia i dodaj białą czekoladę. Mieszaj do momentu połączenia się składników.
Jeszcze ciepły dżem przełóż do wyparzonych słoików. Porządnie zakręć i odstaw do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.