Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten dżem przygotujesz z trzech niezwykle popularnych składników: truskawek, cukru i białej czekolady. Ostatni z nich może nieco zaskakiwać, ale ro właśnie dzięki czekoladzie dżem staje się bardziej kremowy i aromatyczny. Jeśli nie przepadacie za białą czekoladą, możecie śmiało zastąpić ją gorzką. W każdym wydaniu będzie smakować znakomicie. Taki dżem świetnie będzie pasował od kanapek, jako nadzienie do muffinek lub naleśników.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek i pokrój na mniejsze części.
Truskawki przełóż do garnka z grubym dnem, zasyp cukrem i odstaw na 2 godziny.
Po upływie czasu zacznij podgrzewać owoce z cukrem na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Gdy truskawki się rozpadną, sok odparuje, a całość nabierze konsystencji dżemu, zdejmij garnek z ognia i dodaj białą czekoladę. Mieszaj do momentu połączenia się składników.
Jeszcze ciepły dżem przełóż do wyparzonych słoików. Porządnie zakręć i odstaw do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.