Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis nawet dla osób które robią dżem pierwszy raz :) i pyszny przede wszystkim :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3915
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3915
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Składniki
Truskawki obrać umyć i wrzucić do garnka z grubym dnem. Wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Wyłączyć gaz i zostawić do następnego dnia.
Potem znowu gotować na wolnym ogni aż cała woda wyparuje a masa zrobi się gęsta. w między czasie dodać sok z cytryny ok 2 łyżki i otartą skórkę z mniej więcej 1/4 cytryny.
Na koniec zblendować wszystko na gładką masę.
Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić mocno i pasteryzować przez 20 minut gotując w garnku wyłożonym ściereczką. Smacznego!