Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis nawet dla osób które robią dżem pierwszy raz :) i pyszny przede wszystkim :)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6648
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6648
 
         
         
                Składniki
Truskawki obrać umyć i wrzucić do garnka z grubym dnem. Wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Wyłączyć gaz i zostawić do następnego dnia.
Potem znowu gotować na wolnym ogni aż cała woda wyparuje a masa zrobi się gęsta. w między czasie dodać sok z cytryny ok 2 łyżki i otartą skórkę z mniej więcej 1/4 cytryny.
Na koniec zblendować wszystko na gładką masę.
Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić mocno i pasteryzować przez 20 minut gotując w garnku wyłożonym ściereczką. Smacznego!