Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis nawet dla osób które robią dżem pierwszy raz :) i pyszny przede wszystkim :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1170
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 451
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 69
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1170
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 451
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 69
Składniki
Truskawki obrać umyć i wrzucić do garnka z grubym dnem. Wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Wyłączyć gaz i zostawić do następnego dnia.
Potem znowu gotować na wolnym ogni aż cała woda wyparuje a masa zrobi się gęsta. w między czasie dodać sok z cytryny ok 2 łyżki i otartą skórkę z mniej więcej 1/4 cytryny.
Na koniec zblendować wszystko na gładką masę.
Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić mocno i pasteryzować przez 20 minut gotując w garnku wyłożonym ściereczką. Smacznego!