Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty przepis nawet dla osób które robią dżem pierwszy raz :) i pyszny przede wszystkim :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Truskawki obrać umyć i wrzucić do garnka z grubym dnem. Wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Wyłączyć gaz i zostawić do następnego dnia.
Potem znowu gotować na wolnym ogni aż cała woda wyparuje a masa zrobi się gęsta. w między czasie dodać sok z cytryny ok 2 łyżki i otartą skórkę z mniej więcej 1/4 cytryny.
Na koniec zblendować wszystko na gładką masę.
Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić mocno i pasteryzować przez 20 minut gotując w garnku wyłożonym ściereczką. Smacznego!