Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie truskawkowym do naleśników jak znalazł.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Składniki
Wykonanie: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem, przykryć i odstawić do następnego dnia. Następnie zagotować, dodać miód, sok z cytryny do smaku i smażyć powoli – mieszając do odpowiedniej gęstości. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem do ostygnięcia. Do dłuższego przechowywania należy pasteryzować około 20 minut.