Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie truskawkowym do naleśników jak znalazł.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5323
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 212
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19272
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 950
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5323
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 212
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19272
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 950
Składniki
Wykonanie: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem, przykryć i odstawić do następnego dnia. Następnie zagotować, dodać miód, sok z cytryny do smaku i smażyć powoli – mieszając do odpowiedniej gęstości. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem do ostygnięcia. Do dłuższego przechowywania należy pasteryzować około 20 minut.