Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4746
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 11346
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3131
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 842
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4746
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 11346
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3131
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 842
Składniki
Wiśnie umyłem i wydrylowałem. Przełożyłem do dużego rondla, pod przykryciem dusiłem 5 min. Następnie dodałem cukier, dokładnie wymieszałem i smażyłem na niewielkim płomieniu, często mieszając przez około 2 godziny. Czas zależy od żądanej konsystencji.
Gorący dżem przełożyłem do słoików, zakręciłem i ustawiłem do góry dnem. Pozostawiłem do całkowitego ostudzenia.