Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 85
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 179
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 85
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 179
Składniki
Wiśnie umyłem i wydrylowałem. Przełożyłem do dużego rondla, pod przykryciem dusiłem 5 min. Następnie dodałem cukier, dokładnie wymieszałem i smażyłem na niewielkim płomieniu, często mieszając przez około 2 godziny. Czas zależy od żądanej konsystencji.
Gorący dżem przełożyłem do słoików, zakręciłem i ustawiłem do góry dnem. Pozostawiłem do całkowitego ostudzenia.