Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem na jesienne wieczory. Idealny do kanapek.
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 19
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 46
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 31
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 264
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 19
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 46
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 31
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 264
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na cienkie plasterki.
Czereśnie umyć, usunąć ogonki i wyjąć pestki.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę na tarce. Wycisnąć z pomarańczy sok
Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok.
Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić masę do wrzenia.
Gotować ją przez około 5 minut, tak aby tylko "pyrkotała".