Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem na jesienne wieczory. Idealny do kanapek.
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22741
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13173
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 134
Smak wiosny!
Odsłon: 413
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22741
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13173
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 134
Smak wiosny!
Odsłon: 413
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na cienkie plasterki.
Czereśnie umyć, usunąć ogonki i wyjąć pestki.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę na tarce. Wycisnąć z pomarańczy sok
Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok.
Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić masę do wrzenia.
Gotować ją przez około 5 minut, tak aby tylko "pyrkotała".