Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem na jesienne wieczory. Idealny do kanapek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1132
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1143
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13165
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1132
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1143
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13165
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na cienkie plasterki.
Czereśnie umyć, usunąć ogonki i wyjąć pestki.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę na tarce. Wycisnąć z pomarańczy sok
Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok.
Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić masę do wrzenia.
Gotować ją przez około 5 minut, tak aby tylko "pyrkotała".