Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dżem na jesienne wieczory. Idealny do kanapek.
Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na cienkie plasterki.
Czereśnie umyć, usunąć ogonki i wyjąć pestki.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę na tarce. Wycisnąć z pomarańczy sok
Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok.
Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić masę do wrzenia.
Gotować ją przez około 5 minut, tak aby tylko "pyrkotała".
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 157
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 293
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 173
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 294
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 704
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 90
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 157
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 293
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 173
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 294
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 704
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 90
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić na cienkie plasterki.
Czereśnie umyć, usunąć ogonki i wyjąć pestki.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, otrzeć skórkę na tarce. Wycisnąć z pomarańczy sok
Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok.
Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić masę do wrzenia.
Gotować ją przez około 5 minut, tak aby tylko "pyrkotała".
Przepisy Przetwory
Przetwory
Konfitura z czereśni
Przetwory
Dżem z czereśni
Przetwory
Frużelina truskawkowa
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Konfitura z czereśni
Jak zachować smak czereśni na dłużej? Przygotujcie z nich domową konfiturę we...
Odsłon: 337
Dżem z czereśni
Czereśnie są nie tylko słodkie i pyszne, ale także mają dużo witaminy C oraz...
Odsłon: 2927