Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z aronii

Dżem z aronii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2623 Ocena: 20826

Dodano:

Odsłon: 24032

Super zapas na zimę do gofrów i nie tylko.

Składniki

  • Aronia 1 kg
  • Cukier 40 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z aronii

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Aronię przebrać, wypłukać, odsączyć, wsypać do rondelka i zasypać cukrem, lekko zdusić, wymieszać i odstawić następnego dnia. Po tym czasie zagotować i stale mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie przełożyć od wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem lub do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15-20 minut. Pod koniec smażenia możemy zaciągnąć żelfixem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń