Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do gofrów i nie tylko.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416624
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416624
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, wypłukać, odsączyć, wsypać do rondelka i zasypać cukrem, lekko zdusić, wymieszać i odstawić następnego dnia. Po tym czasie zagotować i stale mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie przełożyć od wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem lub do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15-20 minut. Pod koniec smażenia możemy zaciągnąć żelfixem.