Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do gofrów i nie tylko.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, wypłukać, odsączyć, wsypać do rondelka i zasypać cukrem, lekko zdusić, wymieszać i odstawić następnego dnia. Po tym czasie zagotować i stale mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Następnie przełożyć od wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem lub do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15-20 minut. Pod koniec smażenia możemy zaciągnąć żelfixem.