Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aronia z jabłkiem i dynią zasmakuje wszystkim którzy nie przepadają za aronią.Pyszny dżem.
Aronię umyć, zmiażdżyć w garnku, wsypać cukier, dodać 2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Dodać obrane i pokrojone jabłka, gotować na wolnym ogniu mieszając, do rozgotowania owoców.
Dynię obrać, pokroić w nieduże kawałki, wrzucić do osobnego garnka, wlać na dno trochę wody i gotować 30 minut.
Rozgotowaną dynię przełożyć do aronii z jabłkiem, wymieszać dokładnie i przełożyć dżem do słoików.
Pasteryzować 20 minut w piekarniku 110stopni lub w kąpieli wodnej.
Tak przygotowany dżem jest bardzo dobry i łagodny w smaku.
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 125
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 171
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 88
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 125
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 171
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 88
Składniki
Aronię umyć, zmiażdżyć w garnku, wsypać cukier, dodać 2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Dodać obrane i pokrojone jabłka, gotować na wolnym ogniu mieszając, do rozgotowania owoców. Dynię obrać, pokroić w nieduże kawałki, wrzucić do osobnego garnka, wlać na dno trochę wody i gotować 30 minut. Rozgotowaną dynię przełożyć do aronii z jabłkiem, wymieszać dokładnie i przełożyć dżem do słoików. Pasteryzować 20 minut w piekarniku 110stopni lub w kąpieli wodnej.
Tak przygotowany dżem jest bardzo dobry i łagodny w smaku.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Przetwory
Keczup z cukinii
Przetwory
Cukinia z miodem i rozmarynem na zimę do słoików
Przetwory
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej.
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 171
Keczup z cukinii
Genialny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii. Smak domowego keczupu moż...
Odsłon: 719