Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżemik z nutką wanilii,namiastka lata zamknięta w słoiczku:)Smakuje z świeżą chałką lub chrupiącą bagietką:)Przepis znalazłam na:ofemin.pl
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1260
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1260
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Składniki
Owoce dojrzałe i nieuszkodzone umyć,obrać,oddzielić pestki,odważyć 1 kg,pokroić na kawałki,wrzucić do rondla,podlać odrobiną wody,rozgotować.
Przestudzić,wymieszać z żelfixem,zagotować ,dodać cukier,sok z cytryny i wydrążoną wanilię,gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia,mieszać do zaniku piany.Gorącym dżemem wypełnić wyparzone słoiki.Do każdego słoika wrzucić wydrążony kawałek laski wanilii.Szczelnie zamknąć.Można chwilę pasteryzować we wrzątku,ale niekoniecznie.