Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dżem z kwaśną cytrynową nutą jest banalny i niezwykle szybki w przygotowaniu. Najlepiej będzie smakował podany z grzankami lub z naleśnikami z serem. Jeśli jeszcze nie robiliście cukinii na słodko, koniecznie wypróbujcie naszą propozycję.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Składniki
Cytrynę dokładnie wyszoruj. Zetrzyj delikatnie skórkę do miseczki, następnie owoc przekrój na pół i wyciśnij sok.
Cukinię umyj, osusz i obierz ze skórki.
Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do garnka i gotuj na niewielkim ogniu do momentu odparowania soku. Następnie dodaj cukier, sok i skórkę z cytryny oraz galaretki.
Całość gotuj przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Do wysterylizowanych i ciepłych słoików przełóż gorący dżem i dokładnie zakręć.