Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdę mówiąc sam się robi, jeden z najprostszych przepisów :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1002
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1002
Składniki
Owoce należy wypłukać i obrać z szypułek. Wsypać je do dużej miski. Zasypać cukrem na 12 godzin i odstawić w chłodne miejsce. Po tym czasie przesypać do garnka i gotować na małym ogniu godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać żelfix i grać jeszcze dwie minuty. Zmniejszyć ogień do minimum i gorące nakładać do słoików. Odwracać słoiczki do góry dnem i mają tak stać do całkowitego wystudzenia. U mnie zasypane owoce stały 24 godziny, z powodu braku czasu i też wyszły wspaniałe :)