Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdę mówiąc sam się robi, jeden z najprostszych przepisów :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10606
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12990
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10606
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12990
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4747
Składniki
Owoce należy wypłukać i obrać z szypułek. Wsypać je do dużej miski. Zasypać cukrem na 12 godzin i odstawić w chłodne miejsce. Po tym czasie przesypać do garnka i gotować na małym ogniu godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać żelfix i grać jeszcze dwie minuty. Zmniejszyć ogień do minimum i gorące nakładać do słoików. Odwracać słoiczki do góry dnem i mają tak stać do całkowitego wystudzenia. U mnie zasypane owoce stały 24 godziny, z powodu braku czasu i też wyszły wspaniałe :)