Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem jest smaczny, delikatny i odpowiednio słodki.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 814
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6201
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 814
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6201
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
Składniki
Wypestkowane czereśnie należy wsypać do miski, zasypać cukrem i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 10 godzin. Miskę przykryć ścierką. Po tym czasie przełożyć je do dużego gara. Podgrzewać, aż puszczą sok i zmiękną. Wsypać żelfixy i agar. Gotować jeszcze ok. pięć minut na małym ogniu, mieszając. Gorący dżem przełożyć do czystych słoiczków, zakręcić i położyć do góry dnem. Smacznego :)