Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem jest smaczny, delikatny i odpowiednio słodki.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Składniki
Wypestkowane czereśnie należy wsypać do miski, zasypać cukrem i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 10 godzin. Miskę przykryć ścierką. Po tym czasie przełożyć je do dużego gara. Podgrzewać, aż puszczą sok i zmiękną. Wsypać żelfixy i agar. Gotować jeszcze ok. pięć minut na małym ogniu, mieszając. Gorący dżem przełożyć do czystych słoiczków, zakręcić i położyć do góry dnem. Smacznego :)