Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek do wytrawnych dań.
sitko
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4788
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4747
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 310
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4788
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4747
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 310
Składniki
Dojrzały dereń trzeba opłukać i zamrozić aby pozbyć się cierpkości. Wystarczy tydzień.
Dereń zagotowuje się z odrobiną wody pod przykryciem i paruje się owoce do zmięknięcia- uwaga, woda lubi zniknąć. Miękkie owoce przeciera się przez sito i wybiera się pestki. Z litra owoców wyszło mi 30 dag dżemu, użyła 3 łyżek cukru. Dżem będzie używany do dania wytrawnego więc nie potrzeba było więcej. Pasteryzuje się 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)