Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek do wytrawnych dań.
sitko
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327942
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327942
Składniki
Dojrzały dereń trzeba opłukać i zamrozić aby pozbyć się cierpkości. Wystarczy tydzień.
Dereń zagotowuje się z odrobiną wody pod przykryciem i paruje się owoce do zmięknięcia- uwaga, woda lubi zniknąć. Miękkie owoce przeciera się przez sito i wybiera się pestki. Z litra owoców wyszło mi 30 dag dżemu, użyła 3 łyżek cukru. Dżem będzie używany do dania wytrawnego więc nie potrzeba było więcej. Pasteryzuje się 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)