Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,delikatny i aromatyczny dżemik:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Składniki
Jabłka umyć,obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przełożyć do garnka i zacząć gotować często mieszając. Maliny opłukać i dodać do jabłek gdy zaczną się robić miękkie. Wszystko razem gotować dodając sok z cytryny i cukier. Gotować do czasu rozpadnięcia się malin i do uzyskania jednolitej masy oraz gęstości. Przełożyć do słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego:)