Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,delikatny i aromatyczny dżemik:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Jabłka umyć,obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przełożyć do garnka i zacząć gotować często mieszając. Maliny opłukać i dodać do jabłek gdy zaczną się robić miękkie. Wszystko razem gotować dodając sok z cytryny i cukier. Gotować do czasu rozpadnięcia się malin i do uzyskania jednolitej masy oraz gęstości. Przełożyć do słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego:)