Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,delikatny i aromatyczny dżemik:)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6230
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6230
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
         
         
                Składniki
Jabłka umyć,obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przełożyć do garnka i zacząć gotować często mieszając. Maliny opłukać i dodać do jabłek gdy zaczną się robić miękkie. Wszystko razem gotować dodając sok z cytryny i cukier. Gotować do czasu rozpadnięcia się malin i do uzyskania jednolitej masy oraz gęstości. Przełożyć do słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem lub zapasteryzować. Smacznego:)