Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu przepis wystarczy chwila , żeby cieszyć sie przepysznym dżemem. Bardzo dobrze sprawdzi się jajko dodatek do gofrów. Polecam
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5218
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34468
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2127
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5218
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34468
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2127
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Składniki
Owoce jeżyny umyć i przetrzec prze sitko do garnka w którym będziemy gotować soczek.
Wszystkie jeżyny mamy już bez pestek więc czas gotować otrzymany soczek, dodając do niego cukier i gotować na małym ogniu około 1h, na sam koniec mozna dodać sok z 2 cytryn. Gorący dżem nalezy przelać do czystych słoiczków i pasteryzować 10-15 minut. Z takiej ilosći wychodzi 4 małe słoiczki.