Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu przepis wystarczy chwila , żeby cieszyć sie przepysznym dżemem. Bardzo dobrze sprawdzi się jajko dodatek do gofrów. Polecam
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Owoce jeżyny umyć i przetrzec prze sitko do garnka w którym będziemy gotować soczek.
Wszystkie jeżyny mamy już bez pestek więc czas gotować otrzymany soczek, dodając do niego cukier i gotować na małym ogniu około 1h, na sam koniec mozna dodać sok z 2 cytryn. Gorący dżem nalezy przelać do czystych słoiczków i pasteryzować 10-15 minut. Z takiej ilosći wychodzi 4 małe słoiczki.