Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis jest bardzo łatwy i smaczny :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Truskawki płuczemy i obieramy ze szypułek. Jeżeli są duże kroimy na pół, lub drobniej, to już jak kto lubi. Zasypujemy cukrem i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc. Na drugi dzień gotujemy, aż zmiękną. Potrwa to około pół godziny. Pod koniec wlewamy sok z cytryny i wsypujemy żelfixy. Gotujemy jeszcze około trzy minuty. Gorący wlewamy do czystych słoiczków i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Z podanych składników zrobiłam około 20 słoików.