Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis jest bardzo łatwy i smaczny :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Truskawki płuczemy i obieramy ze szypułek. Jeżeli są duże kroimy na pół, lub drobniej, to już jak kto lubi. Zasypujemy cukrem i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc. Na drugi dzień gotujemy, aż zmiękną. Potrwa to około pół godziny. Pod koniec wlewamy sok z cytryny i wsypujemy żelfixy. Gotujemy jeszcze około trzy minuty. Gorący wlewamy do czystych słoiczków i odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Z podanych składników zrobiłam około 20 słoików.