Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418482
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418482
Składniki
Porzeczki przebrałem, starannie umyłem, osuszyłem i oczyściłem. Połowę owoców rozgniotłem, zagotowałem, dodałem cukier i ciągle mieszając, podgrzewałem. Gdy cukier się rozpuścił, wsypałem resztę porzeczek, gotowałem, ostrożnie mieszałem, aż dżem zaczął gęstnieć ( kropla dżemu nie powinna się rozpływać na spodku ). Gorący dżem przełożyłem do słoików, zamknąłem nakrętkami przetartymi spirytusem.