Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2328
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2056
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2328
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2056
Składniki
Porzeczki przebrałem, starannie umyłem, osuszyłem i oczyściłem. Połowę owoców rozgniotłem, zagotowałem, dodałem cukier i ciągle mieszając, podgrzewałem. Gdy cukier się rozpuścił, wsypałem resztę porzeczek, gotowałem, ostrożnie mieszałem, aż dżem zaczął gęstnieć ( kropla dżemu nie powinna się rozpływać na spodku ). Gorący dżem przełożyłem do słoików, zamknąłem nakrętkami przetartymi spirytusem.